top of page

Kimax 2® Radio Air

Teherautó mérlegek légrugós nyerges vontatók mérésére

A Kimax 2® Radio Air teherautómérlegek ideális és gazdaságos megoldás a tengelyterhelések ellenőrzésére, a túlsúly büntetések elkerülésére és a jármű rakományának ellenőrzésére.

A fülkébe szerelt kijelzőre a jármű légrugó rendszeréből vett nyomás-szenzor jelek csatlakoznak, így rendkívül pontos, +/-0,5%-on belüli mérést végez az egység.

A kijelzőn megjeleníthető adatok:

  • Aktuális össztömeg

  • A vontató/pótkocsi aktuális össztömege

  • A tengelyek aktuális terhelése

  • Rakomány tömeg összesen

  • Rakomány tömeg tengelyenként/vontatón/pótkocsin

  • Kétszintű vészjelzés a beállítható össztömegre

A DIN kivitelű kijelző egység egyszerűen elhelyezhető a fülkében.

Az aktuálisan kijelzett adatok a négy nyomógombbal válthatóak.

A kalibráció során, a hiteles hídmérleghez beállított tömegek 20kg-os lépcsőben olvashatóak le a kijelzőről.

A teherautó - akár utólagosan felszerelt - pótkocsi mérőrendszerrel tetszőleges számú pótkocsi kezelhető. A pótkocsi felcsatlakoztatásakor a rendszer automatikusan felismeri és azonosítja az aktuális pótkocsit, és annak terhelési adatait.

A rendszer egyszerűen kiszerelhető, és áthelyezhető másik légrugós járműre (teherautó cseréje esetén továbbvihető).

A Kimax teherautómérlegekhez opcionálisan thermo-hőpapíros nyomtató is csatlakoztatható. A teherautómérlegek csatolhatóak a jármű GPS flottakövető rendszerekhez is, így online nyomon követhetők a tengely- és össztömeg adatok.

A vezeték nélküli szenzorokkal szerelt WL változat még egyszerűbb telepítést és beállítást jelenthet a felhasználóknak.

 

WL teherautó mérleg vezeték nélküli levegőszenzorokkal, mely a nyerges szerelvény húzó tengelyét/tengelycsoportját (jobb-bal oldali szintezés) és a félpótkocsi tengelycsoportjának terhelését (jobb-bal oldali szintezés), és a szerelvény nettó-bruttó össztömegét mutatja meg egy fix, vezetőfülkében elhelyezett kijelzőn. A szenzorok száma a szintezési körök számától függően változik!

A Next vezeték és kijelző nélküli teherautómérleg talán a leggazdaságosabb, és legegyszerűbben kezelhető teherautómérleg.A mért adatokat  központi egység Blutooth technológiával a gépkocsivezető mobiltelefonján jeleníti meg, egy ingyenes applikáció segítségével.

Next teherautó mérleg vezeték nélküli levegőszenzorokkal, mely a nyerges szerelvény húzó tengelyét/tengelycsoportját (jobb-bal oldali szintezés) és a félpótkocsi tengelycsoportjának terhelését (jobb-bal oldali szintezés), és a szerelvény nettó-bruttó össztömegét mutatja meg ingyenes Android/iOS applikáción, fix kijelző helyett.

Amennyiben az Ön gépkocsijára nem találja a megfelelő konfigurációt, keressen minket elérhetőségeinken!
bottom of page