top of page

Sisteme filtrare aer cabine – Respa Cabin Air Quality Systems

Aerul din mediile de lucru din întrega Europa este încărcat cu cantități tot mai mari particole nocive. Dintre mediile cele mai expuse amintim doar colectarea și procesarea deșeurilor, terasamente, agricultură, etc.

Sistem filtrare aer activ pentru cabine – RESPA

RESPA asigură aer curat sistemului HVCA (încălzire, ventilție, climatizare) al utilajului, prin aceasta protejând operatorul și echipamentele electronice de efectele nocive ale particulelor din aerul exterior, respectiv deteriorări.

Sistemele noastre de filtrare a aerului din cabină RESPA îndepărtează minimum 90% din particulele nocive din aerul exterior, astfel îndeplinind și chiar depășind cerințele tuturor normelor europene specifice!

AVANTAJE

  • Protejează sănătatea operatorului, contribuie la creșterea gradului de comfort în cabină și a productivității

  • Protejează sistemul HVCA (încălzire, ventilație, climatizare) de îmbâcsire și formarea mucegaiului

  • Cost de întreținere redus, durată lungă de exploatare datorită separatorului centrifugal

  • Construcție compactă, nu îngreunează vizibilitatea operatorului

  • universal, se poate monta pe orice utilaj

PRINCIPIU DE FUNCȚIONARE

  • aerul exterior încărcat cu particule intră în separatorul centrifugal

  • ventilatorul separatorului centrifugal crează un vârtej care centrifugheză particulele cu greutate specifică mai mare și le direcționează către carcasa exterioară

  • particulele nocive și praful sunt eliminate în proporție de 90% prin zona de evacuare

  • aerul prefiltrat urmează să fie filtrat conform cerințelor specifice, după care este trimis către cabină

Sistem de filtrare aer cu auto-curățire

Sistemul de filtrare aer RESPA Kabin separă 90% din particulele nocive și praf înainte de filtrarea propriu-zisă. Filtru și carcasa se autocurăță pentru că particulele separate sunt eliminate de către curentul de aer format între acestea. Astfel, față  de alte sisteme anterioare, acesta se păstrează în permanență curat. Acest aspect contribuie semnificativ la creșterea duratei de viață a sistemului.

Datorită acestei tehnologii durata de viață a filtrelor crește semnificativ!

Sistem de control al presiunii

Pentru a asigura funcționarea optimă și controlul filtrării aerului, în cabinele presurizate folosim o unitate de control a presiunii. Aceasta avetizează operatorul dacă filtrul s-a îmbâcsit sau dacă sistemul HVCA este suprasolicitat.

 

Sistemul EPMS (sistem electronic de control al presiunii) Sy-Klone se poate instala foarte ușor și oferă informații în timp real referitoare la presiunea din cabină, respectiv necesitatea înlocuirii filtrelor RESPA.

Unitatea se poate conecta și la sistemul telemetric al utilajului.

Montaj

Unitatea de filtrare aer cabină are dimensiunile de gabarit de 49x26x26 cm și are o gură de admisie aer care se poate roti 360o, ca urmare se poate monta oriunde în poziție orizontală sau verticală! se poate folosi la orice tip de cabină și în orice mediu.

bottom of page