top of page

WEIGHING SYSTEMS FOR LOADERS AND EXCAVATORS

Choosing the best fit weighing system for loaders you need to keep in mind two important qeustion however most of customer makes decision on price.

By our phylosophy  the two most important base of decision should be

 • what is the function the scale is for?

 • for how long time is scale required?

Answer for first question is when using weighing is for ownself, in a low-trafic site and not needed to invoice by the weighing ticket customer should use the Control Weighing. 

When countinous, much-trafic site is or invoicing is based on printing tickets customer should choose the legal for trade versions of weighing systems.

Not all the same when the loaded truck is weighed again by a weighbrige before entering to public roads or customer uses many loaders and datas should be collected to central office.

Important also what functions are really required for the accure work? Do I give printed weighing ticket to truck drivers or I want to collect the information for following management.

Must to be decide if the loader works in standard or really heavy conditions in the site because when site surface is dimppled or slope scale must compensate 

Eldöntendő, hogy a gép milyen terepen fog dolgozni, szükségesek-e a terep dőléséből adódó pontatlanságok kiküszöbölése, hiszen 3-5°-os dőlések felett, a mérések pontossága csökken. Hitelesnek kell-e lennie a mérlegnek, vagy elegendő csak a hitelességi osztálynak megfelelő mérleget választani?

 

A második, időtartamra vonatkozó fő szempont alapvető kérdés, hiszen a nem európai gyártású mérlegek karbantartása, illetve a nem stabil hazai jelenléttel, képviselettel rendelkező márkák a későbbiekben - tapasztalatok szerint - problémás lehet, például a képviselet megszűnése után a mérlegek újra kalibrálása jelentős költséget tehet ki, ha osztrák, vagy szlovák szakembereket kell a helyszínre rendelni.

 

Ezen kérdések tisztázásában is tudunk segítséget nyújtani Önöknek, hiszen elkötelezetlen szakszervizként mi ismerjük a fenti kérdésekre a megfelelő válaszokat.

Topcon RDS
WEIGHLOG Alpha10

Kompakt rakodómérleg

Outset MiniViper

Statikus rakodómérleg

Kínálatunkból

Az RDS Loadmaster α100 legmodernebb CAN-alapú rendszerével teljesen új mércét állít fel a rakodómérlegek piacán. Áttörő inklinométeres szenzortechnológiát egyedi jelfeldolgozási technikával ötvözve a legmegbízhatóbb mérési információkat szolgáltatja - gyorsan és hitelesen.

Minden idők legnagyobb figyelmét fordítva a termelékenységre, a RDS Loadmaster α100 rakodómérleget a leggyorsabb rakodási feladatokra tervezték a legnehezebb munkakörülményeket kiszolgálva.

Az új műszaki és szenzortechnológiák segítségével kompenzálja a talaj meredekéséből, vagy korlátozott rakodási területből fakadó mérési hibákat, ezzel csökkentve a rakodási időt, maximalizálva a rakodási volument és az óránkénti teljesítményt.

7"-os rezisztív, színes, érintőképernyős kijelzővel és fizikai gombokkal egy modern, ergonomikus kezelőfelületet kínál felhasználójának. Ikonos, magyar nyelvű menürendszere pedig még egyszerűbbé teszi a minden napi rutint.

Akár 10 különböző szerelék hozzáadható (kanál, villa stb.), illetve utólag is könnyen áttelepíthető egy másik homlokrakodóra, teleszkópos rakodóra. A rendszer mindössze 4 nyomásérzékelő szenzor és inklinométerek segítségével folyamatosan méri a hidraulikanyomást, illetve a gém és kanálszár egymáshoz képesti elmozdulását a mérési folyamat alatt, így a legpontosabb eredményeket szolgáltatja. 

Minden beérkező jelet az RDS Smart Box dolgoz fel és tárol, az eredményül kapott mérési adatok pedig innen kerülnek továbbításra a vezetőfülkébe helyezett terminálba, tehát a fejegység sérülése vagy cseréje esetén a mérési adatok és eredmények nem vesznek el. Az SQL adatbázis kezelés 8 referenciamezővel, számtalan virtuális bemenetnek ad teret, többek közt anyag, vevő, teherautó, helyszín, célirány, projekt, anyagrecept, stb. kezelésére.

A videobemenet lehetővé teszi a váltást a tolató vagy fedélzeti kamera és a mérési kijelző között, így nincs szükség további kijelzőkre, helyet spórol a kabinban.

RDS Loadmaster α100
Hiteles mérés minden körülmények között!
Homlokrakodó kanálmérlegek

Alap funkciók

 • Céltömeg/rakodási maximum beállítás

 • Hidraulikaolaj-hőmérséklet kompenzáció és extra kanálszenzor

 • Tolatókamera, USB és SD kártya bemenet és XML fájltípusú adatkiolvasás, memóriabővítés

 • Állítható mérési magasság a kényelmes rakodásért

 • Rugalmas tára

 • Kalibráció finomítás

 • Egyszerre 10 szerelék (kanál, villa) kezelése

 • Statikus és dinamikus mérési mód

 • Gyorsmenü 5 elmentett munka folytatásához

 • Beállítható hangos riasztás töltésmaximumhoz

 • Munkaszüneteltetés 

 • Magyar nyelvű menü

 

További extrák

 • GPS alapú termékfelismerés - opció

 • Vonalkódolvasó - opció

 • Fedélzeti nyomtató csatlakoztatás - opció

 • RDS iSOSYNC kétirányú kommunikáció PC szoftverről 3G vagy Wifi vezeték nélküli csatlakozással a központi irodához - opció

 

2 év gyártói garancia, professzionális szerviz és karbantartás hálózat.

RDS Loadmaster α50
Fedélzeti mérés újragondolva!
bottom of page